Letecký klub Nad krajem André

Letecký výlet do Dvora Králového nad Labem a do Jihlavy

28.08.2014 21:05

V sobotu 23. srpna 2014 se dva členové našeho leteckého klubu vypravili na celodenní letecký výlet. Navštívili letiště Dvůr Králové nad Labem a Jihlavu.

 

Vše začalo ráno před devátou hodinou, kdy Eurostar vzlétl z Velkých Pavlovic nad čtyři osminy oblačnosti, kterými byla obloha kolem Pavlovic pokryta. Oblačnosti postupně cestou ubývalo, až zůstávala jen v některých údolích. Let pokračoval přes autodrom Brno, Nedvědice, Holice a Hradec Králové, aby se po hodině a 17ti minutách ocitl nad východním okrajem letiště Dvůr Králové. Přestože západní část letiště ležela pod hustou oblačností, práh dráhy 28 byl jasně zřetelný, což umožnilo provést bezpečné přiblížení a přistání. 

 

Po asi dvou hodinové návštěvě a exkurzi Dvorského letiště se letoun vydal na cestu do Jihlavy. Po odletu ze Dvora ještě nabral kurz na Sněžku, ale nízká základna oblačnosti nad Krkonošemi nedovolila dosažení alespoň 6.000 stop výšky nad střední hladinou moře (která je vhodná pro let nad Krkonošským národním parkem) a tak byla Sněžka vyfocena jen z dálky od Vrchlabí. 

 

Letoun pak pokračoval přes Hradec Králové a Havlíčkův Brod do Jihlavy, kde se konala akce „ LAA ČR sobě“. Tuto akci navštívilo cca 200 letadel, takže na frekvenci byl při příletu čilý ruch. Po asi dvouhodinovém pobytu na letišti, kdy se blížil od východu déšť, bylo rozhodnuto odletět zpět na domovské letiště. I tak musela posádka po vzletu řešit oblet oblasti nepříznivého počasí a vyhýbat se jižně Třebíče. 

 

Po smysluplné spolupráci posádky s řídící věží letiště Náměšť nad Oslavou letoun bezpečně prolétl přes Moravský Krumlov a Pohořelice na letiště Velké Pavlovice. Posádka, obdařená další provozní zkušeností, nalétala ten den téměř 4 letové hodiny.

 

FOTOGALERII k příspěvku * otevřete kliknutím ZDE

Vyhledávání

Kontakt

Letecký klub Nad krajem André z.s., Velké Pavlovice Zelnice 8
691 06 Velké Pavlovice
+420 602 576 941

+420 775 145 117