Letecký klub Nad krajem André

SLET letadel 3. června 2017

14.06.2017 21:23

V sobotu 3. června 2017 jsme uspořádali slet letadel u příležitosti 10. výročí založení našeho leteckého klubu a 5. výročí otevření letiště Velké Pavlovice. Sletu se zúčastnilo 42 letadel, z nichž 3 byla z letišť Altlichtenwarth a Spitzerberg v Rakousku a jeden letoun ze Slovenska z letiště Senica.
 

Z letiště Luhačovice přiletěl i letoun Z37 Čmelák, který, ačkoli už hodně pamatuje, neztratil na kráse a půvabu ani na zemi, ani za letu.
 

Pro zpestření jubilejního sletu jsme požádali pana Pavla Horáčka o zajištění statické ukázky vojenské techniky v podobě samohybného děla DANA na podvozku Tatra T813 a vozidla Tatra 813 valník. Nevšední vozidla byla obdivována nejen piloty, kteří k nám ten den přiletěli, ale i náhodnými návštěvníky.
 

K bezpečnosti sletu přispěla i trojice osob, poskytujících informace známému provozu na kmitočtu pavlovického letiště. Byl to Petr Machálek, bývalý řídící na letišti v Brně - Tuřanech, který zde byl již počtvrté, dále Zuzana Šabatová a Ota Černovický – oba aktivní řídící rovněž z Brna - Tuřan. Všem třem patří dík za vysoce profesionální přístup, který byl oceněn i samotnými letci, zejména těmi z Rakouska.
 

Každoročně námi pořádané slety přispívají všem zúčastněným pilotům k osvojení letových postupů, platných pro naše letiště, aby létání u nás bylo bezproblémové. A není to jen plané konstatování. Jestliže pohlédneme zpět, tak celých těch 10 let létání na velkopavlovicku bylo zatím ve znamení vysoké úrovně bezpečnosti létání a tedy bez události v letovém provozu. Doufejme, že tomu bude tak i nadále.
 

FOTOGALERII k příspěvku * otevřete kliknutím ZDE
 

Spousty dalších fotografií naleznete také * po kliknutí na webové stránky AirSportter.eu

Vyhledávání

Kontakt

Letecký klub Nad krajem André z.s., Velké Pavlovice Zelnice 8
691 06 Velké Pavlovice
+420 602 576 941

+420 775 145 117