Letecký klub Nad krajem André

Vyhlídkové lety 2. června 2018

14.06.2018 20:58

V sobotu 2. června 2018, v rámci Dne dětí, pořádal náš letecký klub vyhlídkové lety a to nejen pro děti. Ačkoli jsme akci udělali velkou publicitu a dětem z Velkých Pavlovic poskytli dotaci na část ceny letenky, přišlo se „proletět“ jen tucet místních dětí. Zájem byl tentokrát především mezi dospělými.
 

Vyhlídkový letoun Cessna C172 přiletěl opět ze Dvora Králové nad Labem a to už v pátek 1.6., aby ještě téhož dne provedl 4 vyhlídkové lety. Největší zájem o lety byl samozřejmě v sobotu, kdy se uskutečnilo více jak 20 letů v různé délce trvání podle přání zákazníků. Zájem byl tak veliký, že některé lety musely být posunuty i na nedělní dopoledne.
 

Doprovod celému dni dělali i letečtí modeláři z Rakvic, kteří mimo statické ukázky malých i velkých modelů předvedli některé z nich i za letu.
 

Obdiv sklidila i vystavená vojenská technika v podobě 7 kolových vozidel ze sbírky Ing. Pavla Horáčka z Velkých Pavlovic a expediční Tatra 805, kterou vlastní jeden z našich pilotů. Osmsetpětka projela v letech 2005 – 2011 jihovýchodní Asii a Austrálii.
 

V areálu letiště byly k vidění reklamní bannery státního podniku Řízení letového provozu ČR, který akci sponzoroval a formou propagačních materiálů přiblížil náplň své práce. Rovněž seznamoval veřejnost o možnostech pracovních míst, zejména na pozici „řídící letového provozu“ (veřejností nesprávně užívaný pojem „letecký dispečer“).
 

Počasí přálo, takže akce se vydařila. Jen nás mrzí malá účast místních dětí. Příští rok si vyhlídkové lety zopakujeme opět v rámci akce pro děti a tak doufáme, že pavlovské děti tentokrát už budou ve většině.
 

FOTOGALERII k příspěvku * otevřete kliknutím ZDE

Vyhledávání

Kontakt

Letecký klub Nad krajem André z.s., Velké Pavlovice Zelnice 8
691 06 Velké Pavlovice
+420 602 576 941

+420 775 145 117